Ät sund mat, skippa pillerbluffarna = snabb viktminskning på rätt sätt!


Tillhör du den skara människor som förknippar diet och bantning med huvudvärk, ständiga hungerkänslor och en mage som skriker och knorrar?

Då bör du genast tänka om och inse en viktigt faktum. Det fungerar inte att banta. För att anamma snabb viktminskning på rätt sätt behöver du först och främst förstå att du ska inte hälsosamt och ge dig kropp rätt bränsle – inte svälta den och utsätta den för fara.

Och tro mig när jag säger att det inte finns några “undermetoder” för snabb viktminskning. Det är du själv, och inte något mirakelpiller från Kina, som är ansvarig för dina resultat.

ata-suntEller för att uttrycka det än mer explicit: Inga vita piller, dietkurer eller bantningspreparat kan rädda din hälsa och nå din målvikt om du kombinerar dessa kosttillskott med dåligt kost och dåliga vanor i övrigt.

Nu vill vi inte gå så långt som att påstå att det inte finns något rum för kvalitativa kosttillskott under en diet. Visst gör det så. Men det är inte dessa allena som kommer att ge dig resultatet. Snarare ska du se kosttillskotten som en hjälp på vägen, men de kommer aldrig att vara lösningen på problemet, aldrig vara svaret på din strävan efter att gå ner i vikt.

Den måste du själv stå för, vare sig du gillar det eller inte. Allt annat är bs, falska förhoppningen och piller-och-bluff-industrins skamlösa grepp att spela på våra förhoppningar om snabba lösningar.

Sen är frågan förstås alltid: var börjar man? Jag skulle vilja rekommendera alla människor som vill gå ner i vikt att förkovra sig själva i kost och näringsläsa. Och då menar jag inte att man måste bli professor i näringslära. Det räcker långt med att man förstår de basala grundkomponenterna i vår kost, såsom protein, kolhydrater och fett, vilka funktioner de fyller, och vilka användningsområden de har i våra kroppar.

Läs på, bilda dig en egen uppfattning – och utifrån detta tar du sedan beslut baserade på fakta och forskning, inte på vad TV-shops plastikopererade fitnessgurus vill få dig att köpa.

(Däremot kan jag rekommendera läsning, råd och rön på sidan fitnessguru.se, för alla som vill lära sig mer om kost, hälsa, diet och träning!)