Skillnaden mellan dietmat och vanlig mat är för stor

Skillnaden mellan dietmat och “vanlig” mat är följaktligen orealistisk och alldeles för stor. Jag menar, hur kul är det egentligen att leva på ovanstående exempel dagarna i ända? Jag var i varje fall inte intresserad av att försöka komma i form under dessa premisser.

Jag ville helt enkelt inte vara ett offer för de viktminskningsteorier som råder. Därför började jag utarbeta egna recept och fick bekräftat att det faktiskt är möjligt att gå ned i vikt utan någon som helst uppoffring och utan fysisk träning. Allt man behöver göra är att sätta ihop sina favoriträtter på ett lite annorlunda sätt — inte utesluta dem eller äta mindre.

dietmat

När man går på diet och reglerar sitt näringsintag behöver man oftast dra ner en aning på fettet men kan i gengäld öka mängden mat. Lägg märke till att jag inte uppmanar till att eliminera allt fett. Däremot behöver man inte särskilt mycket fett för att det ska ge stor effekt.

För smakens skull är det inte nödvändigt att hälla en hel burk 34 % creme fraiche över pastan. Om du istället använder den som smaksättare kommer maten att smaka gott men inte göra dig fet — det är väl en trevlig kombination?

Kanske kommer du inledningsvis till och med att tvivla på att du faktiskt kan äta så mycket god mat, och samtidigt gå ned vikt. Frågan är faktiskt bara om du är redo att lyckas.

Du kommer, beroende på ditt utgångsläge, och om du följer bra kostråd, att tappa cirka 0,5-1,0 kilo per vecka. Detta är kanske mindre än vad dina tidigare dieter har utlovat. Troligtvis har du som de flesta andra velat se snabba resultat, och är just på grund av det fortfarande kanske inte nöjd med din vikt.

Men vad spelar det egentligen för roll om du “bara” skulle tappa 1 kilo i månaden (som dessutom med stor sannolikhet kommer att bli bestående) om du inte ens märker att du går på diet? Det måste väl ändå vara det optimala sättet att gå ned i vikt på, eller?

Gör därför dig själv en tjänst och ät inte mindre än vad som rekommenderas. Att vara -duktig- betyder i det här fallet att du inte avviker från receptangivelserna. Försök inte heller att motionera extra i hopp om att gå ned lite snabbare.

Utan låt det för en gångs skull vara bekvämt att hålla diet. Försök att njuta av att inte alls behöva offra dig för att nå din idealvikt. Den här dieten uppmanar till att upptäcka och bryta tidigare icke-fungerande mönster. Därför är det viktigt att duinte agerar som tidigare.

När det gäller den mat vi “bör” äta under diet är vi sannerligen vana vid att tänka i termer av uppoffring. Detta brukar vanligtvis komma till uttryck genom att vi äter alldeles för lite för att en sund viktminskning ska komma till stånd.