Vanliga frågor

Jag vill ha snabb viktminskning nu – hur gör jag?
Det är omöjligt för oss att svara på exakt vilka som är “det bästa sättet” för dig att gå ner i vikt snabbt, men det finns ett par generella råd och tips på vägen som kan vara en hjälp. Det första är att du säkerligen kommer att behöva angripa din viktminskning på två fronter. Dels behöver du ändra din kost, sannolikt behöver du äta både mindre och nyttigare. Men du kommer också att behöva få igång din fettförbränning genom motion och träning. Hur mycket du kan gå ner i vikt beror på dina förutsättningar och hur mycket jobb du är villig att lägga ner på att banta.

Hur mycket kan man gå ner på en månad?
Vi brukar aldrig rekommendera en viktminskning på över 1,5 kilo i veckan, i alla fall inte om du ska gå ner i vikt och dieta under en längre period. Cirka 0,5-1 kg i veckan brukar vara lagom. Du kommer alltid att gå ner mer i vikt i början av din diet, eftersom du kommer att tappa en hel del i vätska under denna period. Och ju mer överviktig du är, desto mer kommer du att rasa under viktminskningens initialskede.

Finns det några bra kosttillskott för att påskynda viktminskningen?
Det bästa för att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt är att äta bra mat. Inga kosttillskott i världen kan ersätta en allsidig kost med en god balans av kolhydrater, protein, fetter och spårämnen och mineraler. Kosttillskott kan dock fungera som ett komplement till din kost, och underlätta när du inte hinner laga mat. Utan att veta något om just dina förutsättningar, brukar vi allmänt rekommendera ett bra proteinpulver samt, ifall du inte är någon större konsument av fett fisk, omega-3 kapslar av hög kvalitet. Omega 3 kapslar hjälper dig att få fart på fettförbränningen, syresättningen av musklerna och är överhuvudtaget hälsobringande för dig som mest lever på klassiska västerländsk kost. Vill du veta mer om omega-3 rekommenderar vi att du läser vidare på denna sida om omega-3 kapslar.